woensdag 22 mei 2013

to block or not to block...?


Zoals eerder gezegd 
haak ik momenteel granny'tjes


Die granny'tjes
worden een dekentje.
Een dekentje voor een lief baby'tje.


Sinds maandag
ben ik bezig 
alle draadjes weg te werken.

Daarna moet ik nog een manier vinden
om ze aan elkaar te haken/naaien?


Ik haak met Stylecraft.
Acryl dus.

Op de foto zie je
 dat de hoekjes
wat opkrullen.

Ik denk/hoop dat dit zal verdwijnen
eens ik ze aan elkaar haak/naai.


Wat zouden jullie doen:
blocken of niet?

Ik heb het nog nooit eerder gedaan
dus alle tips zijn welkom.


15 opmerkingen:

 1. op de blog van Lucy van Attic24 heeft zij nu een uitleg hoe zij triangel granny's blokt die gehaakt zijn met de stylecraft.
  Blokken en het stoomstrijkijzer erboven! laten stomen (niet erop zetten)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast hele mooie kleuren. Ik heb geen ervaring met blokken maar hoe het hierboven is beschreven lijkt me wel wat, alvast succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw...wordt heel mooi!!!
  Ik haakte mijn deken in rijen aan elkaar....eerst alle verticale en toen de horizontale....kun je me nog volgen? :o)
  Eerst plat maken is volgens mij niet nodig. Door het vast haken worden ze wel weer recht!

  Ben heel benieuwd hoe hij wordt!
  Succes! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve kleuren,maar ja voor een baby wil je ook een lief dekentje,ik zou ze gewoon aan elkaar haken en dan komt hert vanzelf goed met die hoekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee wat blocken is, maar ik heb ervaring met aan elkaar haken met vasten en aan elkaar naaien en ik vond aan elkaar gehaakt duidelijk mooier, maar is wel meer werk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat blocken niet nodig is volgens mij komt het helemaal goed als je ze aan elkaar maakt. Ik zou ze aan elkaar haken maar naaien kan ook hoor het is maar wat jezel het handigst vind maakt voor het eindresultaat niets uit denk ik. Het zijn wel super kleurtjes zeg. Heel mooi. Ik zou die baby wel willen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ten eerste, prachtige kleuren, wordt heel mooi. Ik zou ze aan elkaar haken. Ik haak altijd eerst alles vertikaal en dan horizontaal aan elkaar. Tegenwoordig haak ik ze ook vaak tijdens het haken al aan elkaar, maar dan heb je nog een rij om ieder vierkantje nodig.
  Die krullende koekjes die zie je straks niet meer wanneer ze aan elkaar zitten!
  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou het ook niet gaan blocken, is de moete niet waard. Het is misschien wel leuk om er nog een mooie rand aan te maken (al was je dat misschien al wel van plan). Het zijn echt hele mooie kleuren :).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er al veel belovend uit. Leuke kleurtjes. Heb geen ervaring hiermee. Wat een werk om al die draadjes weg te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik bovenstaande lees, ben ik bijna de enigste die wel blockt ...ik block al mijn haakwerken en vind ze na het blocken wat 'strakker' , ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen bv, als ik een bloem haak steken de lossen alle kanten uit maar na het blocken staan (en blijven ze ook) mooi staan zoals ik ze geblockt heb ...ook granny's block ik voor ik ze aan elkaar haak ...ook voor dekens ....
  kleine projekt block ik op de strijkplank ...ik zet de hoekjes vast met een speld en vernevel het haakwerk en laat het volledig drogen ...grote stukken block ik op een oud dekbed ....

  Je hebt hele mooie kleuren gebruikt ...komt zeker en vast goed ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dat er super uit!
  Daar zal een klein meisje heel gelukkig mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I always understood that blocking basically sets the stitches and creates a more even look overall. For blankets I believe you spray lightly with water and let dry while the blanket is laid perfectly. The blanket is going to be stunning.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I featured you on my blog today @ http://littlebitsofeverythingqce.blogspot.com/2013/05/we-have-winner-crochet-recipes-and.html

  I also love to crochet! I love all of the color choices you make they are so incredible!! you are so talented keep doing what you do!

  -Haley

  BeantwoordenVerwijderen